7 Kasım 2010 Pazar

pekmezli nevzine

Malzemeler
3 çay bardagı pekmez
4 çay bardagı su
3 yemek kaşıgı (tepeleme) nişasta
1 yemek kaşıgı un (tepeleme)
yarım su bardagı iri dövülmüş ceviz içi
Yapılışı
Pekmez ve suyu bir tencereye alalım ,içine un ve nişastayı koyup kısık ateşte kaynayıncaya kadar ,sürekli karıştırarak pişirelim.
Kaynadıktan sonra ıslattıgımız borcam kaba döküp üstüne cevizleri serpin elinizle bastırarak cevizlerin içine gömülmesini saglayın.
Soguduktan sonra servis yapın afiyet olsun,çok dogal ve saglıklı bir tatlı
resimlerim silinmiş en kısa zamanda resim ekliyecegim

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder